Birthday Celebrations

New Zealand 2018 / Permalink / 0
Hej bloggen! 
 
Sitter just nu ensam i köket med dörren till verandan öppen och ser bergen med snö på toppen omringad av granar... Alltså, hur kan världen vara så vacker? Det är så intressant hur olika platser är vackra på olika sätt. När jag var yngre så tyckte jag att det enda som var "fint" i naturen var stränder. Jag är definitivt en strand- och kustperson men det är faktiskt jävligt intressant att bo omringad av berg och sjöar.. Jag saknar havet, saltlukten och att höra fiskmåsar men jag älskar testa något nytt! 
 
Anyway, off topic.. tänkte dokumentera vad vi hittat på senaste tiden. Jessie fyllde 25, den lilla tösen, och jag hade överraskningsdag för henne =) 
 
Hon fick blommor och ett kärleks kort av mig lol haha. Vi både skämtade om att vi borde spenderat alla hjärtans dag ihop, men vi båda jobbade den dagen så vi missade varandra.. Så tog igen det dagen efter hehe. Sen åkte vi till Lake Hayes, en sjö ungefär 30 min ifrån Queenstown och gick en prommis runt sjön och liftade sedan hem till Queenstown. Därefter var det överrasknings dags till..... 
 
Walter Peak station!! Båten nedanför är ett steamer båt (tror jag?) och är byggd samtidigt som Titanic. Fungerar på samma sätt och är väldigt ikoniskt för Queenstown. Så jag, Jess och runt 100 kinser (Chinese new year....) åkte över sjön till Walter Peak station för att käka middag. Det var SÅÅÅÅÅÅÅÅ fint!! 
 
Vår egna Titanic <3 
 
Så himla mysigt och pittoreskt ställe! 
 
Efterrättsdags och jag testade.... allt från buffen hehe. Ska jag vara ärlig så var det enda goda brödet som var gluten fritt och äckligt gott! 
 
Bara titta... ååååhh.. så mysigt. Vill pensionera mig här. Dricka te, ha en söt hund och äta kakor och läsa hela dagarna.... Längtar tills jag pensionerar mig haha!! 
Posar inte alls i trädgården... Det var så himla proppat med kinesiska turister så det var extremt skönt att undvika dom i trädgården och hänga där lite hehe. 
 
Restaurangen... sökte jobb där innan och chefen mailade mig och frågade ifall jag ville komma in o provjobba, men hade verkligen inte pallat ta båten in 45 min varje dag.. 
 
Ännu mer posande =) 
 
Sen stack vi till Sundeck i stan och drack Sangria med vår lilla Max. Han är så himla söt och gullig haha. Sjukt mysigt ställe, kan lätt tänka mig gå dit igen =) 
 
En annan dag stack vi till Kelvin Heights och Frankton och promenerade runt sjön, snackade om livet och chillade på golfklubben. Så vacker dag! Kelving Heights har typ finaste utsikten över Queenstown för man ser "stan" ur en annan vinkel. 
 
Jessan chillar i skuggan.
 
Där uppe i berget jobbar jag hehe. 
 
Här satt vi och chillade, snackade om livet och njöt av sommaren i Nya Zealand. Detta landet växer mer och mer i mina ögon måste jag säga.. 
 
Vi skrattade åt hur alla Sydney-tjejer posar på sina instagram bilder. Detta är typ en typisk "Sydney-tjej-som-inte-alls-vet-om-att-hon-blir-fotad-ligger-på-stranden-och-spänner-magmusklerna" bild haha. Och alltid det påklistrade leendet!!! Haha, blir typ galen. 
 
 Finns det en mer typisk Sandy pose??????? Hehe. 
 
De senaste dagarna har en cyklon varit upp i norra Sydön och härjat omkring tror jag, så vi haft lite dåligt väder (men annars är det iprincip bara som en vanlig regnig dag) men.... det innebar.... 
Snö på bergen dagen efter!!!!! Alltså jag ÖNSKAR att ni som läser detta hade kunnat hoppa in i bilden och miljön, känna hur solen känns och hur kall och krispig luften är och hur VACKRA bergen är med snö.. Det går inte att fånga på bild! Man blir som ett barn när man ser snön haha. Längtar tills hösten och vintern. Så himla roligt för jag har aldrig tidigare varit en höst eller vinter person, har alltid föredragit vår och sommar men nu inser jag att det handlar om att södra Sverige är så himla tråkigt på vintern.. vi har ju INGA berg. Får vi snö innebär det bara att allt kommer smälta och bli slask. Men tänk om man hade berg?! Då hade man kunnat åka skidor och snowboard och tänt brasa.. Vintern kanske inte är så dålig, egentligen. Man måste nog bara vara i rätt miljö? 
 
Tog den här bilden för en timme sen när jag stod och väntade på bussen på väg hem efter min powerwalk. Notera bergen i bakgrunden. Mycket berg-snack märker jag, men jag är typ förtrollad!! Naturen är så himla vackar och jag ska ju bara vara här en kort period så tror jag uppskattar det mer då =) 
 
Annars så jobbar jag 45 timmar i veckan uppe i restaurangen på Skyline. Jag HATADE mitt jobb första dagarna och kände för att gråta haha. Men... för varje pass känns det roligare och roligare. Och på söndag ska jag jobba på ett bröllop, sen jobbar jag i cafeet ett par pass, så det känns lite mer roligare.
 
Jag är egentligen extremt över hospitality branchen, det var något jag jobbade med under universitets tiden, men jag känner att jag växt ifrån det och jag får typ dåliga minnen av det haha. Men, jag har sjukt roliga arbetskollegor från hela världen.. vi pratar Indien, Kina, Macau, Japan, Usa, Irland, England, Latinamerika, Tyskland... Jag och en annan norsk tjej är dom enda skandinaverna. Jag älskar att lära känna dessa människorna, lära mig kinesiska (haha!!) och jag får mat och har en extremt vacker utsikt varje dag så borde egentligen inte klaga. Dessutom är det bara en kort period i mitt liv. Jag och J planerar att resa upp till Nordön och resa runt lite om en månad, sen vill vi åka till Bali så vi behöver skrapa ihop lite kapital för dessa resor hehe.. 
 
Ska hoppa in i duschen och börja göra mig iordning för middags-passet. Wohoooo... Imorgon är jag ledig and I cant fucking wait to be honest. =) 
 
Kram!
 
/Sandy
Till top