Årsresume 2015

Everydaylife / Permalink / 1
Hej kära blogg.

Varje år innan ett nytt år så brukar jag göra en årsresume.. För att reflektera över året som gått, vad jag fått uppleva, the good, the bad and the absolut amazing stuff. Varje år är en gåva tycker jag - det är ännu ett år man fått ha genomleva och erfara och jag är tacksam för allt jag får vara med om. Livet är ett äventyr och man ska inte glömma bort att vara tacksam för det :)

Januari
Det nya året börjat hemma hos Lager med mina närmsta vänner. Det känns som en evighet sist men det var verkligen exakt ett år sedan - hade ingen aning hur annorlunda mitt liv skulle se ut ett år senare. Januari var starten på min sista högskoletermin och jag hade Å N G E S T. Jag ville inte. Jag var över Malmö Högskola och jag ville verkligen inte skriva ett examensarbete. Så sjukt otaggad! Men jag bestämde mig för att bita ihop och börja terminen ändå.

 

Februari
Inte mycket spännande förutom massa skola, lite jobb på Big Bowl och ett vanligt liv med plugg. 

Fifty shades of grey med Big Bowl tjejerna. 
 
 
Brunch på Pappas Flickor med mina vänner 
Och ofcourse.... mycket PLUGGGGGGGG...
 
Mars
Mars var månaden då jag började söka mig från Big Bowl bara för jag kände att det var dags att lämna stället - för gott. Det har varit en skitkul arbetsplats i 3,5 år on and off - tre julbord och en massa extra arbete under lågsäsong. Men jag har definitivt växt ifrån jobbet och den perioden i mitt liv. Och jag gillade inte min chef. Hehe. Jag ville ha ett nytt jobb - ett jobb jag var stolt över. Så jag sökte Forex jobbet och JAG FICK DET. 
 
 
Var så sjukt glad över att få testa något helt nytt och lämna mitt gamla jobb bakom mig för gott! 
 
April
April var en månad då jag pluggade så fruktansvärt mycket. Mina sista kurser var klara - Statistik och Profession. Nu var det bara det FANTASTISKA och underbara examensarbetet kvar. Jag skrev arbete med Kajsa om utbrändhet i arbetslivet. Sjukt intressant. April var heltids fokus på examensarbetet och vi gjorde massa intervjuer i Stockholm eftersom vi hade ett samarbete med ett företag där. Sjukt coolt! 
 
 
En av mina favvisplatser för uppsatsskrivandet - Barista vid MAH. Jättemysigt :) 
 
 
Tåget till STHLM 
 
En vi intervjuade var från Oriflame. Sååååååå sjuuuuukt coooooolt!!! 
 
 
Blev osså en hel del arbete hemma hos Kajsa. Jätte möjs lägenhet :) 
 
Maj
Maj var stressig, tror jag, för vi började närma oss slutet av examensarbetet. Jag spenderade mycket tid med Kajsa i Lund, hälsade på Vanja i Krischan och började även mitt nya sommarjobb och inlärningen där! 
 
Vanja skämde bort mig med mat! jöööööm
 
Vlora fyllde år och jag blev så sjukt full. ha ha haaaaa kul kväll dock
 
Rådjurs selfie i Maj
 
 
 
 
Mycket utomhus promenader och springturer i det fina vädret =) 
 
Firade också kvalborg i Lund, sjukt kul!!! 
 
Juni 
Efterlängtad månad!!! För det innebar att jag tog examen!!!!!!!!!!! Klar med malmö högskola - fatta hur sjukt???????? Något som har varit ett grått moln över mina axlar och äntligen var det klart?!?!?!?!?!?! Vi fick dessutom VG på vårt examensarbete. Hur knäppt? Blev jättestolt över vårt arbete - det var så sjukt genomarbetet och välskrivet :) Min lilla bebis! 
 
Vi firade det med att åka till Nice, Frankrike! 
 
Sjukt glad för det var första gången i Frankrike för mig! 
 
Glada tjejer tar examen! 
 
 
 
 
Vårt gäng i Nice- fyfan vad kul jag hade det där!!! 
 
Viva la france
 
Cykel tur heheheh 
 
Men efter det roliga började det mindre roligare: HELTIDS JOBB SOMMAREN UT WOHOOOOOOO
 
Höjdpunkterna i mitt liv var att göra roliga matlådor till jobb. Här körde jag vegan style hehe
 
Sötpotatis, torsk och bönor. Fan vad gott!!!! 
 
Vegetarisk kikärtsgryta med indisk ris.... sååååååå goooottt
 
 
 
 
 
 
Söta kaniner flyttade in i vår trädgård under sommaren 
 
Marks födelsedagsfest var rolig! 
 
 
 
Och så jobb..... 
 
Massa jobb...........
 
När jag väl var ledig, vilket inte var ofta, tvingade jag med Bögen med mig o sticka ut och springa eller något. Kolla vilken gooo maaaat! 
Lomma en fin sommardag!
 
 
Jag var dock inte 100 % lycklig i Sverige under sommarne... för jag drömde bara om att få resa iväg.... Jag kände mig klar, redo för något annat, redo för att se något nytt. Att resa runt världen och upptäcka nya saker, se nya människor, bo själv med några i min egna ålder, festa... ni vet! 
 
 
Blev en o annan springtur för att rensa tankarna innan avresa! 
 
Saknar detta så jävla mycket! 
 
September
 
Månaden för avresa. Också månaden då jag fyllde 23!! Det är läskigt för varje år. Shit, jag är vuxen! Men jag har ändå gjort så sjukt mycket saker så det känns ändå OK men ändå läskigt! 
 
På min 23 års dag 
 
My biryhdaaaay 
 
Jobbmotivation var inte på topp sista arbetspassen innan avresa hehe 
 
21 september - Dagen för avresa till Australien. Blandade känslor - men jag var mest bara.... REDO!!! Hahahha. Jag visste om att jag skule ha mycket hemlängtan men jag var ändå så sjukt redo att sticka, redo att lämna, redo för något nytt! 
 
Det första jag gjorde när jag landade i Sydney var att äta... ACAI BOWL MED SIRI! Åååh vad jag hade saknat henne ! 
 
Och fick se den här vackra utsikten igen! 
Men första veckan sög i Sydney, så jävla tufft var det!!! 
 
Cairns! Sjukt roligt! 
Barrirärrevet med våar vänner fårn Perth!
Oktober. Flög till Västra Australien och gjorde hela trippen upp till Broome. 
 
Hat och älskade den här gruppen!!! Så glad över att jag reste med Jessica - utan henne hade jag nog hatat gruppen med iochmed att jag hade henne så kunde vi skratta åt allting och alla bisarra situationer. 
 
Västkusten! Loved it! 
 
Perth!
 
Simma med delfiner!
 
 
Tillbaka till Sydney, Bondi och flytta in i Norra Bondi!!! Min egna säng!!!!!!!!! 
Mina roomies
Mina grannar! 
 
 
Egotrippad tjej hihihih
 
December - En tur i trädgården 
 
 
Trip till Manly med grannarna! 
 
Shit, nu orkar jag inte lägga upp fler bilder!! Men som ni ser så har det varit så sjukt varierat år verkligen. Ibland kan jag känna mig ledsen eller ha en dålig dag precis som vem som helst. Men sen kollar jag igenom alla bilder - alt jag gjort, allt jag har fått vara med om och blir tacksam, lycklig.... 
 
2015 var året då jag: skrev kandidatuppsats och tog examen, fick mitt första jobb jag var stolt över efter examen, flyttade utomlands till Australien, reste västkusten i australien, fick mitt första jobb utomlands, lärde mig prata engelska, träffade så sjukt mycket nya människor, året då jag började käka mer vegetarisk, året då jag bröt mig loss från något jag inte trivdes med - Sverige.
 
Jag är så sjukt stolt över mig själv att jag faktiskt flyttat utomlands. Ibland glömmer jag faktiskt bort hur modig jag är - att jag bara vågade lämna allt hemma och åka med en tjej jag knappt känner för att sedan lämna henne också och flytta, HELT SJÄLV, till Sydney. Nu har jag ett jobb, vänner, ett socialt liv. På bara 2 månader i Sydney. Hur knäppt? Hur lyckades jag? Vissa dagar har jag sjukt hemlängtan, som idag!!! Kan också känna mig ensam ibland, för allt jag gör har jag gjort på egna ben. Jag är väldigt självständig som människa, klarar saker själv och som att flytta till Australien - klart man kan känna sig ensam ibland. Men sen tänker jag wow.. hur fan vågade jag? Här sitter jag i mitt rum i Bondi, jag har ett jobb som jag trivs på, det är sommar ute, jag har grannar o roomies och arbetskollegor. Jag är inte ensam! Jag kom hit helt själv o har liksom ändå ett bra liv! 
 
Detta året har varit väldigt utvecklande och jag har fått avsluta ett kapitel i mitt liv som jag tyckte var BORING för att börja på ett nytt, friare kapitel utomlands. Jag trivs jättebra utomlands även om jag har hemlängtan ibland. Men jag känner att...WOW jag bor i Sydney! Och jag har ingen skola att bry mig om. Jag är helt fri! Fri att jobba vart jag vill, säga upp mig när jag känner för det.. flytta vart jag vill, resa vart jag vill.
 
Jag är tacksam för detta året - det positiva har jag gjort mig till en lyckligare människa med mer fantastiska upplevelser. Det negativa har gjort mig mer ödmjuk, smartare och förhoppningsvis något visare till att fatta bättre beslut i framtiden. Jag försöker alltid bli en bättre människa, en bättre version av mig själv och för varje år känner jag att jag blir det :) 
 
Jag hoppas 2016 kommer vara ett år fyllt med äventyr, resor, vänskap, kärlek och  ren lycka! :) Så sjukt taggad för ett nytt år!!! 
 
Gott nytt år alla!!! Pusss!!! 
 
 
 
 
 
Till top