Recap 2017

Australia 2017 / Permalink / 0
HEJ! 

Kan inte förstå hur fort 2017 har sprungit förbi. Varje nyårsskifte gillar jag göra en tillbaka blick över året som har gått - the good and the bad! 2017 har faktiskt varit ett väldigt bra år för mig! Har haft så himla roligt och alla mål jag har haft har slagit in. 
 
Lets take a look - shall we? 
 
Nyår 2016 
Spendares hemma i Malmö. Redo att åka, taggad på nya äventyr, redo att lämna min hemstad firade jag in det nya året hemma hos Lager. 8 dagar kvar tills avresa och jag hade blandade känslor. Men mest bara redo! 
 
Firade 5e januari med Negin & hennes kille, lager och ett par andra vänner minns jag. Sjukt rolig kväll! 
 
Och sen var det dags för avresa. Hejdå Malmö (igen), vi ses om obestämd tid! 
 
Älskar långflyg! Bästa. Man får mat, filmer.. Tar tupplurer och filosiferar över livet. Ju oftare jag flyger till Australien desto fortare går flygresan. Minns första gången kändes som en evighet. Sist jag flög kändes som 6 timmar? MAX! 
 
Januari 2017 - framme i Melbourne mitt i sommaren. Gud vad skönt det var att få se solen och färger igen! 
 
Vi åkte till Tasmanien och körde roadtrip. Så vackert!! 
Massa promenader och timmar i naturen. Trodde A L D R I G i mitt liv att jag frivilligt skulle resa på sånna resor när jag var 13-14 år gammal. 
 
Hobart. Tasmanien. Så vackert! 
 
På väg till en national park. BARA TITTA på stränderna.. helt sjukt! 

Tillbaka i Melbourne så blev vi halvt medvtingade på en camping trip i Kilcunda, VIC. Men det var fint iallafall. Vi bodde med några familjevänner till Jess och vi kunde inte sluta skratta över hur roliga det paret var. Dom var verkligen speciella men så sjukt söta! 
 
Februari 
 
Enough is enough- TAKE ME BACK TO SYDNEY!!!! Landade i Sydney och jag fick en våg av känslor. Känns så konstigt att en stad på andra sidan jordklotet kan kännas som hemma. Världens bästa stad. Någonsin.
 
Firade med kaffe såklart =) 
 
Happy pigeon! 
 
Tillbaka i Bronte!!! Wohooo 
 
Vi flyttade in i vår första lägenhet i Australien. Little did we know att vi skulle behöva flytta tre gånger totalt. Planen var ju EN gång.. men vi trivdes inte med killarna vi bodde med. Dom var wierd as fuck to be honest och jag klarade inte av han ena killen. Sorliga individer helt ärligt.
 
Jessicas birthday!!! 
Vi utforskade Sydneys alla stadsdelar samtidigt som vi frenetiskt letade efter jobb. Inte kul att vara arbetslös i en av världens dyraste städer kan jag poängtera. 
 
MARS 
Och TILL SLUT fick Sandy jobb. Efter 2 veckors letande (vilket inte är mycket alls men det kändes som en evighet). Fick jobb i Bondi Junction i en recruitment agency och hade världens mysigaste kollegor och till och med en liten hund =) 

Joinade springgruppen och sprang på helgerna och brände en hel del jävla kalorier kan jag säga! 

Började settle down mer och mer i Bronte lägenheten och vi försökte göra det bästa av situtaionen. Men sanningen var att vi inte alls trivdes med killarna. Vi var för lata för att faktiskt ta tag i flytten och försökte bara försöka göra saker o ting bättre! 
 
På söndagar åkte springgruppen till olika ställen runt om i Sydney och sprang 10 KM. Detta var i north head national Park nära Manly. SÅÅÅ fint! 
 
Jag blev moster till denna lilla krabaten!! Min lilla Rosie. Miss her :( 
 
Blev mycket häng på Bronte! Minns att vädret var rätt sugigt i Mars - mycket regn och moln och man såg knappt solen! 
 
APRIL
 
Vädret stabiliserade sig och hösten kom till Sydney. Höst eller... sommar?! Var sjukt nice väder och vädret blev mer stabilt med fler soldagar.  
Shelly Beach i April.
 
Våra utflykter började vid den här tiden bli mer och mer. Vi utforskade alla olika stadsdelar i Sydney och det blev mycket bruncher, mycket kaffe och mycket mysigt turistande. Minns att jag nästan började lägga på mig vikt vid den här tidpunkten och fick panik!! Hahahha! Samtidigt började vi försöka utöka en sociala krets här i Sydney. Det är svårt när man kommer hit att faktiskt lära känna vänner och hitta sitt gäng. Tar lite tid innan ens sociala nätvärk ökar =) 
 
Grounds of Alexandria! 

Lärde känna Lizzie genom en vän och vi körde BBQ och brännboll en helg i Coogee. Så mysigt! 
 
Jobbade på GRG i Bondi Junction och började mer och mer bli uttråkad.. hahah. 
 
Mysiga soluppgångar..... Bästa
 
MAJ 
 
Vi lärde känna Jeppe och hängde mycket med honom! Bland annat stack vi till Glebe och käkade brunch =) 

Vintern började närma sig men jag märkte allvarligt talat ingen skillnad. Hela året har känns som sommar för mig =) 
 
Utflykt till Balmoral Beach! Bästa cafeet!! Måste dit igen innan jag lämnar Sydney! 
Balmoral Beach utflyktsdag! 
 
JUNI 
 
Oj vilken suddig bild. MEN! I juni var Sandy aktiv på dejting fronten haha. Vintern kom och då började jag av någon anledning dejta omkring och mötte på en del roliga personligheter och hade en del roliga dejter. Men fan alltså, jag gillar inte dejta. Jag är så dålig på det och jag tvingar mig själv!! MEN det slutar alltid upp med roliga historier så =) 
 
Utgång med Catherine och Lisa. Blev så jävla full den här kvällen men hade kul iaf! 
 
Vivid med Jeppe!! Hans sista dagar i Sydney snyft! Kul att Jeppe och Jessica ser ut som mina föräldrar på den här bilden haha!!! 
 
Kallt blev det i Juni. Hade till och med halsduk?! 
 
Jeppes hejdå kväll. Utgång till Argyle och fyfan vad kul jag hade! 
 
Midsommar spendardes i Bronte och blev en hel del dagar i Bondi under vintern. Dagarna var kortare och kyligare men solen var framme utan att överdriva VARJE dag. Bästa vinter upplevelsen! 
 
Vinter solnedgångar.
 
Till slut fick vi nog av dom konstiga killarna i Bronte och vi flyttade till en ny lägenhet på Penkivil Street i Bondi. NYA HOUSEMATES WOHO! Detta blev min favorit lägenhet faktiskt. Trivdes som fan! 
Utgång! 
 
 
JULI 
 
I juli efter vår flytt så bestämde jag mig för att byta jobb. Kände att enough is enough - dags för nytt jobb efter vi skaffat ny lägenhet. Tog mig utan att överdriva 1,5 vecka till och så fick jag mitt nya jobb på Macquarie!!! SÅ TAGGAD! 
 
AUGUSTI 
 
Sprang City 2 Surf och detta var en av mina favoritdagar detta året. Sån jävla NICE och ROLIG dag!!!! :D 
 
Utgångar och utgångar hehe. 
 
Förfest innan Double Bay! 
 
Cheeky little selfies hehe! 
 
Promenad kring mitt nya område i Shelley Street Barangaroo där ett av Macquaries kontor var. Trivdes inte jättebra i det gänget för alla var så sjukt underbemannade och stressade. Fick kalla fötter och tänkte - vart fan har jag hamnat?! 
 
Dock gillade jag att jobba i ett stort företag, med alla event och möjligheter som kom med det. Som att tex ta en fredagsdrink på toppen av Martin Place med utsikte över alla skyskrapers. Hehe. Kändes bara så jävla häftigt och new york aktigt! 
 
SEPTEMBER
 
JAG BLEV 25 WOHOOOOO!! 
 
Det var här jag insåg att jag inte kommer kunna bo i Sydney long term. Innan funderade jag på att bli sponsrad och flytta hit här permanent. Men det var faktiskt min födesledag som fick mig att inse att jag saknar mina rötter, min familj, vänner, min hemstad. Där jag växt upp. Betyder inte att jag vill flytta hem NU men att jag aldrig kommer kunna bo någonannanstans long term. Var nog rätt skönt att inse det tror jag.
 
 
Utgång efter jobb! 
Söta lilla Catherine som jag hängt med en del i Syddan :) 
 
OKTOBER 
 
Våren kom till Sydney igen och vi lärde känna Jenna via Yoga. Söta gulliga Jenna :) 
Dagsutflykterna fortsatte och vi åkte till Gunners Barrack - så JÄVLA fint! 
 
Lite familjeproblem kring den här tiden på året. Kan inte påstå att jag mådde särskilt bra. Det har varit en del jobbiga tider i min familj och jag har ibland haft svårt och jobbigt att hantera vissa situationer. Jag jobbar på det, försöker få stöd från vänner och hitta ro i mig själv. Jag är tacksam över att vara vuxen, att kunna ta avstånd från familjeproblem som jag växt upp med och har behövts stå ut med under hela min uppväxt. Det är därför jag tycker det är så skönt och fridfullt att vara vuxen - det gör att jag kan distansera mig och börja skapa min egna familj. När jag väl får barn så kommer jag verkligen göra allt i min makt för att dom ska ha en så stabil och lugn uppväxt som möjligt. 
 
lite egen tid vid havet :) 
 
Oktober var nog min minst favorit månad på året.. Var fruktanvärt mycket jobb den månaden OCH dessutom behövde vi flytta ut IGEN för tredje gången på detta året PLUS så hade jag familjeproblem hemma i Sverige. Det var ett par nätter jag hade svårt att sova pga stress och min mens kom heller inte. Har aldrig missat mensen i hela mitt liv så det säger nog rätt mycket om hur jag mådde i Oktober. Lyckigtvis föll allt på plats efter vi fick ny lägenhet, jobbet lugnade ner sig, tog ett par dagar och bara vilade och pratade mycket med mina vänner. 
 
Havet hjälper alltid.
 
Här jobbade jag hela våren! Hur häftig byggnad?! Så himla häftig upplevelse. Saknar det redan haha. 
 
En dag efter jobb hängde jag med min work wife Soph och hennes vänner. Käkade lite asiatisk mat :) 
 
NOVEMBER 
 
Utflykterna utanför Sydney började!! Hunter vallety. 
 
Utgång för att fira Bodils birthday. Detta var nog inte i November btw... men skitsamma! 
Började hänga mer och mer med mina söta jobbkompisar. Här käkade vi high tea i norra sydney! 
 
En annan sak som var på min bucket list var såklart att gå på RACES woho! 
Vinter brunch i Sydney CBD 
Halloween firades mitt under vår flytt så vi hade inte tid att skaffa en utklädnad haha.
 
Royal Randwick races! 
 
Dagsutflykt till Wollongong och Kiama. Hittade en kossa :) They are everywhere! 
DECEMBER 
 
Sommaren kom tillbaka till Sydney. Eller för mig har den alltid varit här ! 
 
Blue Mountains! 
 
Thanksgiving in Bondi!
 
Roatrip to Stockton Sanddunes. 
 
Jervis Bay! 
 
Sista dagarna på jobb och avresa börja närma sig. Fan vad jag kommer sakna mina arbetskollegor. Har varit så jävla häftigt att få jobba med HR och Rekrytering på ett sånt stort företag. I Sverige har vi inte så många stora företag ju.. Fortfarande förvånad att jag ens fick jobbet och sista veckorna fick jag så mycket uppskattning från alla chefer och kollegor med blommor och hejdå tal och gud vet vad?!?! Man bara... tack?! Blev så rörd :) 
 
Julafton firades med jullunch i Bondi och sen juldagen var jag med Sophie och hennes familj. Sötaste familjen i Clovelly och det var mer som en fest som var SKITROLIG. Så söt familj och så vill jag ha det i framtiden med mina familjesammankomster. 
 
 
 
Allvarligt talat. Är så trött nu efter att ha skrivit haha.
 
Allt som allt.. 2017 har varit ett riktigt bra år. Varje år har upp och ner gångar - det tillhör livet liksom. Jobb har gått skitbra, lärt känna massa människor och mitt år har liksom spenderats i Australien! Så kan inte direkt klaga!! Har inte lämnat landet under hela året för att... jag har inte behövt det. Här finns allt jag velat ha.
 
2018 - jag är taggad, exalterad och nyfiken vad som väntar kring hörnet. En flytt till Nya Zealand närmar sig och det är blandade känslor där också, precis som när jag åkte till Australien. BRING IT ON 2018! Ska ner till havet nu och sen firar vi nyår ikväll =) 
 
GOTT NYTT ÅR!!! <3  
Till top