Weekends are the best

Australia 2017 / Permalink / 0
Hej kära blogg!
 
Shit vad tiden bara flyger förbi. Brukar inte känna så i vanliga fall, men tycker allting går så läskigt fort. Slutet av maj - redan? Va? Var det typ inte första veckan i april precis? haha!! Veckorna flyter på som vanligt här med jobb och leva livet på helgerna. Förra helgen så åt jag o Jess på Eugenes här i Bronte. Dom hade så jävla mycket gott på menyn och jag hade universums mensvärk så var inte sugen på något.. Men slutade till slut med att jag testa black rice pudding (???). Jättefint o gott var det iaf :)
 
 
 
Vinter i Australien. Knäppt?! Läser just nu Tuesdays with Morries. Rekommenderar! 
 
Havet - finns det något bättre?!?! 
Sprang en runda till Coogee. Alltså åh jag önskar alla fick känna den glädjen och lyckan jag känner när jag springer längs havet med musik i öronen och hjärtat pumpar. Det är typ en av mina favoritkänslor i hela världen. Min egentid :) 
 
På kvällen mötte jag upp Cathe och hennes vänner i Coogee på Coogee bay hotel och Pavillion. Hade en sjukt rolig kväll!! 
 
I fredags hade vi "slutet på månaden" event vilket innebär att vi käkar lunch ihop, men denna gången bestämde vi oss för att kära lite rockclimbing istället. SÅ JÄVLA ROLIGT!!! :D Älskar testa nya saker och jag hoppade på dom svåra banorna direkt haha. Svettet RANN och mina armar skakade men det var faktiskt sjukt roligt. Ska lätt ta o göra nångång igen =) 
 
S j u k a s t e donutsen. Snälla, om ni nångång är i Sydney.. testa dessa. Dom är så sjukt fluffiga och underbara och alla har olika smaker. Pregade i mig tre stycken i fredags.... hade så ont i magen men det var så jävla värt det :') 
 
En nyttig sallad jag slängde ihop i veckan. :) Spenat, rödkål, quinoa och kikärtor som var rostade i ugnen o kryddade. 
Vi käkade organic mat på jobbet. Lite plockmat i alla former. Känner mig så jävla bortskämd på jobbet det är helt sjukt. När jag berättar för mina vänner om mitt jobb så säger alla: VAD FAN är det för ställe? :D Hade sån jävla tur som fick det! 
 
Igår gick jag o Jess upp tidigt på morgonen för att se soluppgången. Jag la kvar i sängen o ville inte gå upp men blev tvingad upp.. Väldigt glad över det för alltså, hur magiskt är inte soluppgången? Det är något med den studen och tidiga morgonar generellt. Älskar känslan av att vara vaken tidigt och börja dagen på ett bra sätt :) 
 
Bara TITTA.... Så jävla underbart. 
 
Inget filter behövs när man har en grym kamera o vacker bakgrund.. 
 
Sen gjorde vi oss i ordning för att upptäcka en ny stadsdel i Sydney - Mosman / Kirribilli. Det är så kul, för jag får massa ideer i mitt huvud o så kan jag smsa jessica o bara: Du, vi ska till norra Sydney i lördag så du vet. Hon bara: jahapp. Haha, förra veckan fick jag för mig att jag ville på komedishow och gjorde sammma sak: Jessica, på fredag ska vi på komedishow i Newtown! Hon ställer upp på alla mina påhitt hehe 
 
Och hon tar bilder på mig när jag är narcissistisk hehe :) 
Försök till hopp bild nr 1 
Lyckad hoppbild! Vi besökt Balmoral Beach och alltså.... VARFÖR har ingen berättat för mig att detta stället exsisterar??? Har bott i Sydney i några månader och aldrig någonsin har jag stött på namnet innan. Och alltså VILKET vackert ställe. Helt otroligt vilken fin strand, mysigt och väldigt rikt område och lugnt vatten. Måste lätt tillbaka när det blir lite varmare för en stranddag =) 
 
Vi fikade på Boathouse på bryggan. Såååååå bra ställe! 
 
Åt frukost på Celsius Cafe i Kirribilli - I wasnt impressed. Vi fick vänta i 40 min på att få en plats, och sedan typ 20 min på att vår mat skulle komma in. Visst var det gott och så, men vafan... frukost kan du få på ALLA kafeer i Sydney och tyckte inte det var värt väntan :) 
 
Bannabröd på Boathouse och såklart TE.... Sååååå gott och mysigt ställe! 
 
Utsikt från Milsons Point. Norra Sydney växer mer och mer i mina ögon. Väldigt fint område faktiskt =)
 
På kvällen var det båt dags som gällde. Vivid festival har börjat i Sydney- det är en ljusfestival som håller på i tre veckor på vintern :)
 
Look at that pretty thang. 
 
 
Otroligt stel bild men jävligt trevligt sällskap iaf =)
 
Annars då? Det är lustigt för denna veckan har jag känt en inre stress. Tror jag ibland kan lägga press på mig själv att försöka vara en perfekt vän, en perfekt syster, en bra anställd. Samtidigt vill man hinna med att göra allt när man är här i Sydney - man vill äta på alla restauranger, testa alla barer, va med om alla upplevelser. Samtidigt måste man jobba, träna/tvätta/matlådor. Det går liksom inte, har jag insett, att alltid finnas där för allt och alla. Även om jag vill göra allt här i världen så kan jag inte. Jag försöker ha ett socialt liv här i Sydney, samtidigt som man vill hänga med i ens vänners o familjs liv hemma i Sverige. Det är inte hållbart - och om det är något jag lärt mig på senaste tiden så är det just vikten av att ha egentid, att det är okej att inte alltid vara tillgänglig och det är okej att tacka nej till saker. Idag skulle jag egentligen tex gått på middag med ett  gäng tjejer - men jag hade verkligen noll lust. Blev så glad av att bara ställa in. Men det är det - det är OMÖJLIGT att göra allt i Sydney. Det går inte. Och det är okej att bara hänga på stranden och sitta där i två timmar med sig själv och ta en springrunda. Och nej, jag bor faktiskt på andra sidan jordklotet - jag kan omöjligt vara där för mina vänner o min familj på samma sätt som jag är hemma i Sverige och det förstår människor också. Så varför lägga den pressen på mig själv? Sen märker jag också att jag var så himla sugen på att lära känna massa folk när jag nyss flyttade till Sydney. Jag ville vara överallt, lära känna så mycket folk jag bara kunde. Men nu känner jag en social mättnad. När jag inte orkar lära känna fler människor - hahaha! Och det är helt jävla okej att inte tvinga sig själv gå på massa sociala event om man fan inte orkar. :) 
 
 
Så här satt jag - med inställda planer, med min onödigt dyra flat white, med musik i öronen och bara kollade på havet och min favoritstrand i hela världen. 
 
Och det var så jävla skönt :) 
 
Nästa helg så flyttar vi, vilket jag verkligen ser fram emot :) 
 
Ha det så bra, pössssss 
 
Till top