2016 - året som gått

Everydaylife / Permalink / 0
Varje år brukar jag göra en recap på min blogg där jag sammanfattar och reflekterar över året som gått. Jag har faktiskt haft ett jävligt bra år - måste jag säga! Självklart, som varje år finns det dåliga och bra dagar. Men jämför jag det med förgående år så tycker jag att det blev ett bra år iallafall - trots allt politiskt skit som hänt i världen =) 
 
Började året i världens bästa stad och land: 
SYDNEY, AUSTRALIA! 
 
Hade en väldigt bra nyårsafton och kände mig så stolt över att få vara i en fantastisk stad, i ett fantastiskt land och älskade livet allmänt. 
 
Januari 
Min favorit månad detta året - konstigt nog. Var full varje helg utan att överdriva, hehe. Hade så jävla roligt under sommaren i Sydney, blev en del festande och kanske inte hållbar livsstil i längden men men :) Jobbade på fiskrestaurangen i Bondi, bodde grannar med skitroligt folk och hade inte mycket att klaga på. 
I told you..... Mycket fest hehe...... 
 
Februari 
Även här en bra månad. Sommar i Sydney, men minns att jag fick mindre och mindre jobb och var lite orolig över att få ihop till hyran samtidigt som den fantastiska efterlängtade farmjobbet närmade sig. Men, jag var glad iallafall och minns att Siri kom hem igen från Sverige. 
 
Backpackade även i Fiji med Jessica i februari. Sjukt bra resa!!!! 
 
 
Spenderade tid i Bronte innan det var dags för farmjobb. 
 
Mars. 
Hade ljugit om jag sagt att det var en fantasisk månad för det var det inte. Flög själv till andra sidan Australien och flyttade till farmen, söder om Perth. Här skulle jag spendera 3 månader med att mjölka kor två gånger om dagen och bo med 7 andra personer som inte alls var my type of people. Hur fan skulle jag överleva? Fick nästan panikångest på farmen av goda anledningar haha. Men jag bet ihop, grät en skvätt, och jag mjölkade dom jävla korna två gånger om dagen ;) 
 
 
Lite springturer då och då, runt farmen såklart (vart annars???) för att rensa tankarna och bilderna i huvuder jag hade på KOR..... 
 
Vad lärde jag mig då? Att kor kan vara sjukt jävla roliga. Dom har väldigt mycket personlighet. Jag har lärt mig att jag hatar mjölk och att man ska ge allting en chans och sluta gnälla och bita ihop ibland! 
 
April
Jupp, fortfarande på farmen... Not going anywhere. Mjölka kor dag ut och dag in. Vi fick in lite nytt folk på farmen som jag faktiskt började gilla. Som jag till och med älskade till slut! Vilken familj vi blev, älskade min farmfamilj och våra kvällar och kan fortfarande än idag tänka tillbaka på våra kvällar med ett leende, konstigt nog. Detta var vårt hus btw :) MIDDLE HOUSE FOR THE WIN. 
 
Maj
Hösten, regn och lite kyla kom till västra Australien. Kändes mer som en svensk sommar haha, men det var inte kul att vakna 04:00 kalla morgonar när det var iskallt ute för att mjölka 900 kor... Men vi alla började se slutet av vår tid där och vi kämpade ihop. Det var också här jag hade som roligast  tror jag, jag kände folket lite mer.. blev mer "accepterad" av farmmänniskorna för dom såg mig lite som en liten stadstjej som var rädd för att ta i. Men fick väl mer respekt av att stanna och härda ut haha. 
 
Mer kor... 
 
Min snygga uniform. 
 
 
Saknar mina ÄLSKADE ÄLSKADE katter på farmen. Jag var deras mamma och jag älskar dom av hela mitt hjärta och undrar hur dom mår ibland :( 
 
Juni 
Min SISTA JÄVLA DAG PÅ FARMEN - thank you lord. Så fort jag hade mina 88 farmdagar klara och betalade för så lämnade jag farmen. Var väl ingen direkt överraskning att jag stack så fort jag gjort mina obligatoriska dagar. Fick inte ens något särskilt fint hejdå av chefen, han brydde sig verkligen inte haha.. 
Åkte till Perth där jag spenderade ett par dagar innan jag flög hem till Sverige för svensk sommar, jobb och att få träffa vänner och familj igen. 
 
 
 
 
 
Började jobba på mitt gamla jobb igen och trivdes lika bra, om inte bättre, än förra gången. Kom snabbt tillbaka i rutiner :) 
Midsommar i Fjällbacka med Jessan som också kom hem från Australien! :) 
 
Juli 
Jobbade heltid på mitt jobb denna månaden och spenderade tid med vänner/tränade på fritiden. Fick även kontakt med Negin igen efter 3 års tystnad (sjukt!) och vi träffades väldigt väldigt random på Coop när vi båda handlade. Var väldigt glad över att få kontakt med henne igen och vi hängde ihop mycket under sommaren :) 
 
 
 
Jag och Neggan bland annat gjorde Lilla torg osäkert en period hehe....... 
 
Augusti 
Sommaren fortsätter i Sverige, jobbar på som vanligt, vi festar en del på helgerna och livet är allmänt okej :) 
Åkte till Split med Neggan också! 
 
 
September 
Min födelsedag. Blev 24 år detta året. Ingen åldersnoja, känner mig rätt stolt och i fas i livet :) Firade det med att spendera en helgen med mina närmsta vänner och familj. Bästa <3 Beslutade även mig för att söka mitt andraårsvisum. Först var jag inte säker på att jag ville åka tillbaka till Australien, men sen tänkte jag efter rejält och kände att KLART SOM FAN. Men slutade med att jag fick vänta hela hösten på att få det godkänt.. :) 
 
Annars var september en väldigt fin månad, som vanligt. My faaaavvv! Men var även orolig över hur det skulle bli med jobb o så i Sverige då jag var anställd över sommaren. Men allt löste sig och fick jobba heltid hela hösten in på vintern iallafall ;) 
 
Oktober 
Fick heltid i en annan butik ute vid toftanäs. Av alla månader på året var detta nog min minst roliga. Jag jobbade bara, i en annan butik dessutom, och var bara konstant orolig och nervös över mitt visum och vad som skulle hända. Skulle jag få det? Vad händer om jag inte får det? Vad är nästa steg i livet? 
 
 
Jag o Jessan fick stöd hos varandra för vi båda var i samma sits :) 
 
Mörkret kom, vardagen och rutinerna föll på plats... Jobb... matlådor... träning... träffa vänner... vara nervös över visum. 
 
Halloween var iallafall roligt detta året=) 
 
November 
Kallare, jobb... fortfarande nervös... Inget speciellt som hände här heller kan jag påstå. Kanske inte heller min favorit månad direkt, just eftersom jag hellre ville tillbaka till Australien och visumstressen var enorm hehe. 
 
Men det var iallafall fint ute på hösten! 
 
 
 
December
I ett försök att muntra upp mig själv under en mindre rolig period så bestämde jag mig för att åka till Budapest med Jess och Siri. 
 
 
Det blev en jättelyckad resa och hade skitkul, verkligen! Det funkade även med uppmuntringen för dagen innan vi skulle åka fick Jessica sitt visum! Och veckan innan det fick en kille från farmen sitt visum, vilket gjorde att mina förhoppningar om att jag skulle få det - och snart dessutom, ökade! Blev gladare o mer optimistisk :) 
 
Och den 14e januari, 3,5 månad efter att jag sökt fick jag beskeded att Australien, världen underbaraste land tillåter mig att komma tillbaka ;) LYCKAN!!!!!!! 
 
Denna månden har väl mest präglats av Budabest, Göteborg och planeringen inför min flytt utomlands. Flyget är bokat och betalt och har även jobbat mina sista timmar på jobbet. Avresan närmar sig! 
 
Så vad kan jag säga om 2016? Som sagt, ett bra år, verkligen även om hösten hade mycket inslag av nervösitet och ovisshet. Men det kanske har varit en bra övning för mig. Ibland blir inte saker som man tänkt sig, allt händer av en anledning och det går inte att kontrollera livet omkring dig. Det enda du kan styra är ditt egna humör och hur du reagerar till händelserna runtomkring dig. Biggest lesson ever.
 
Under året har även människor försvunnit ur min vänskapskrets, och jag har fått massa nya vänner som jag verkligen tycker om och får energi utav. Jag har rest mycket, bott utomlands, bott på en farm, lärt känna så SJUKT mycket folk från hela världen. Varit väldigt social och lättsam, varit öppen för nya upplevelser och lärt mig att ta saker som det kommer mer :) Varje år blir jag en bättre version av mig själv, jag har mycket att lära men jag tycker att det går i rätt riktning iallafall. 
 
Är så sjukt sugen och redo för 2017. Nervöst, spännande och REDO är väl hur jag skulle beskriva min känsla. Det kommer finnas bra dagar, det kommer finnas mindre bra dagar, just like every year ;) 
 
Gott nytt år people!!!!!! <3 
 
Till top