AUS vs NZ

New Zealand 2018 / Permalink / 0
Nu har jag bott 2 år i Australien och 4 månader i Nya Zeland vilket jag tycker berättigar mig till att göra en "positivt och negativt" mellan de två länderna :D 
 
Nya Zealand 
+ Mindre land, innebär mindre avstånd mellan olika ställen, man behöver inte spendera allt för mycket tid i bilen på utflykter.
+ Behagligare klimat, du svettas inte sönder konstant som i Aus.
+ Inget djur kan döda dig. Always a plus.
+ Extremt trevliga människor, så godhjärtade, öppna och extroverta människor. Kiwis är kända för sin gästvänlighet och jag har verkligen mött på en del otroligt snälla människor här. 
 
- Sämre lön. Tjänar generellt sätt lite sämre här, beroende på industri såklart. 
- Dyrare levnadskostnader. Mat (!), bensin, transport, allting är dyrare känns det som. Folk skojade inte när dom varnade om det.
- Klimatet är mer europeiskt. Vilket också är positivt såklart! Men jag älskar det tropiska och exotiska i Australien! 
- Avsaknaden på tropiska djur. 
- Inte helt utvecklat. Ibland känns det som NZ befinner sig några år bakåt. Charmigt, absolut.. men när man letar jobb i QT så gör man det via den lokala tidningen, det är mer komplicerat att ansöka om Tax Refund jämfört med Aus. Småsaker som man märker med tiden. 
 
 
Australien 
+ Vackrare natur, enligt mig själv. Mer tropiskt, mer färglatt, mer klarblått vatten... mer av allt!!! 
+ Varmare klimat. Kan också bli FÖR VARMT ibland, men det är skönt att inte frysa och kunna simma i havet året runt nästan.
+ LÖNEN!!!!!! Dear God, vad jag saknar min Sydney lön. Levde som en drottning i Sydney och behövde aldrig tänka på pengar. I Nya Zealand köper jag inte ens grönsaker i affären för jag inte har råd haha!
+ Vegemite. 
+ Lättare dialekt att förstå sig på.
+ Killarna är snyggare
+ Mer utvecklat land.
+ Bättre ekonomi
+ Snabbare wifi.
+ Tropiska djur - Kängrus, Emus, Koalor, Delfiner, Hajar, Papegojor, Fladdermöss, Spindlar, Ormar..... ALLT! Det är som att bo i ett zoo och jag älskar det!
+ De mest trevligaste människorna du någonsin stött på! Aussies is the freaking best. 
 
- Du måste ha SPF 50 typ... konstant. 
- Kan bli olidligt varmt på sommaren, Im not even kidding.
 
 
Båda länderna är verkligen inget annat än fantastiska! Jag är så tacksam över att ha få spendera 2,5 år av mitt liv i den här delen av världen och att få se hur man lever down under. Livstilen, naturen, surfarna, människorna som bor här och som stannar och pratar med dig på gatan. Det känns som jag har lärt mig otroligt mycket som jag kommer bära med mig för resten av livet. Att bo utomlands är utan tvekan det mest lärorika man kan göra - även om det bara handlar om ett par månader eller ett par år. Finns ingen som kan ta den här upplevelsen i från mig.
 
Jag har spenderat så sjukt mycket pengar i dessa länderna - jag är förvånad om deras ekonomi inte har förbättrats avsevärt sens jag flyttat hit hahaha!! Men allvarligt talat, FYFAN vad vartenda krona har varit värt det..... Det har berikat mitt liv något så otroligt och jag är så jävla stolt över mig själv att jag tog steget och förverkligade min dröm. Livet kan vara så jävla UNDERBART om man bara väljer att gå sin egna väg och skita i normen och vad alla andra tycker eller sysslar med. Den här delen av världen gjorde mig vuxen, fick mig att växa upp och nu är det snart dags att ta den lärdomen här och fortsätta i samma bana i Sverige. :) 
 
Tack Australien & Nya Zealand för allt ni någonsin gjort för mig. För att ni tillåtit mig att resa, upptäcka, jobba, sova, klättra, simma, festa och springa omkring säkert. Tack för att ni gjorde mig till den personen jag är idag. Tack för alla lärdomar, för arbetslivserfarenheten, för kultur utbytet, för alla människor jag lärt känna, för att min engelska blivit flytande... för ALLT. Ni kommer alltid vara en stor del av mig. =) 
 
Imorgon - lämnar NZ 07:15 AM för att flyga till S Y D N E Y bitches! Ska bli så himla skönt att vara på Australienisk mark, att förhoppningvis träffa Sophie, att få äta en avo on toast med vegemite och att få gå på Sydneys gator igen som back in the days. Därefter - Indonesien baby!!! 
 
Det var väldigt längesen jag besökte ett nytt land och är så taggad!!!!! Aldrig varit i den delen av världen så ska bli sjukt kul! :D:D 
 
Vi hörs!
 
/Sandy 
Till top