Farmlife. Again...

Everydaylife / Permalink / 0
Hej igen.
 
Längesedan jag upptaderade. Kan vara för mitt liv inte är särskilt spännande här på farmen. Har liksom varit här i en månad nu.. vilket är knäppt. Trodde inte ens jag skulle klara 4 dagar.... Dagarna rullar på med rutiner, rutiner och gissa vad mer? Rutiner. Jag har 7 mjölkpass i veckan och en ledig dag. Jag har en "dubbeldag" vilket innebär att jag mjölkar både på morgon och eftermiddag. Som idag. Dom dagarna är rätt dryga fast samtidigt går tiden rätt fort den dagen. Och det sorliga här är att jag räknar ner dagarna. Jag tycker det är en häftig upplevelse att vara här och uppleva ett farmliv i Australien. Men samtidigt...... FAN VAD JAG SAKNAR STAN!!! 
 
Jag tänkte och funderade på att göra farmjobbet på ett working hostel i typ Cairns eller något. Jobba med bananer och festa hela tiden. MEN... då hade jag nog bara blivit spritfet och dessutom är jag noll sugen på att bo på ett HOSTEL i TRE MÅNADER... Om det är något jag lärt mig så är det att det är sjukt viktigt för mig hur jag bor. Älskar att resa och kan absolut på på hostel då. Men att bo en längre period i ett sunkigt hostel, med ett kök som 100 andra smutsiga backpackers delar, i en säng där 50 personer haft sex i och toaletterna som ser ut som något från en skräckfilm.. Hmmmmmmmmm... No thanks! 
 
Bor iallafall på en farm i Västra Australien just nu. Och tänkte visa lite bilder från den senaste tiden: 
 
 
Jag & Helga åkte till Busselton med hennes campervan. Rätt söt var den!
 
 
En retarderad ko som bodde hos oss. En tjej här i huset försökte ta hand om den o "rädda" den. Men vetrinären kom och avliva den. Ganska direkt och brutalt hahahah. Lite synd.. jag gillade kossan men den kalven gick tyvärr inte att rädda pga någon hjärnskada eller virus. 
 
 
Sööööööt (den är död nu) 

 
Försöker verkligen äta hälsosamt här. Frsöker även äta mer gröna gransaker som spenat och grönkål pga järn. Läkaren sa ju jag hade järn o zinkbrist så jag borde käka mer kött men jag hatar laga kött hehe.... Så försöker kompensera det med spenat :D 

Nyttig och god breakky!!! 

Springtur i farmen. 


Dom här kossorna är såååå söta. Älskar dom! Dom är typ tonåringar och fulla med liv :D 

Gillar solnedgångarna här :) 


Vi såg en ko föda barn.... Rätt intressant hur iskalla dom är. Hahaha. Ploppar bara ut ungen o sen bryr dom inte riktigt sig om dom...

 
Jag när jag flyttade kossorna från en hage till den andra. 

My ride! hahaha

Kom hem till detta. Jamie på gräsklipparen med en öl. Han är en av mina favoritpersoner här. Älskar hans personlighet. En typisk full engelskman hehe :) 


En springtur ner mot Lake Jasper. Kom såkalrt inte hela vägen.. 
 
En annan nyttig lunch :) 

Såhär ser det ut när vi mjölkar på morgonen. Vi börjar 05:00.... Så jag går upp 04:15........ Kul :) 

Min station... 

Kossor

Morgonpigg Sandra.. .
 
Det går upp och ner här. Vissa dagar tycker jag allt känns helt okej och dagarna flyger förbi. Typ när vi sitter på kvällarna och snackar ihop osv. Men vissa dagar är så dryga att jag känner för att dö. Jag känner mig rätt isolerad här ute mitt ute i ingenstans. Jag har nollkontakt med andra människor. Bara med mina kollegor och andra farmmänniskor.. Saknar att vara fri, kunna ta en springtur till havet, gå till affären, umgås med vem jag känner för. Här på farmen så blir min arbetskollegor mina vänner, mina roomies och mina kollegor. Vilket är intressant för man tvingas umgås med människor du verkligen inte hade umgåtts med annars....
 
Men jag kämpar verkligen med farmlivet här. Jag känner inte att jag är i mitt rätta element och ibland har jag svårt att trivas. Känner att jag tappar bort lite av vem jag är här. Folket här är farmmänniskor. Dom trivs med att vara mitt ute i naturen, mitt ute i ingesntans... medans jag...... Well, lets say its not my cup of tea. Så ibland har jag svårt att connecta med folket här ute. 
 
Men iaf, det var lite av hur farmlivet ser ut iallafall. Två personer sticker nu om några dagar vilket är thank god för det var en av dom jag inte gillade. Och sen kommer  två nya när dom sticker vilket ska bli kul för jag tycker om när det är mycket folk :) 
 
Pöss
Till top